Kerst in augustus: 7 gratis haakpatronen voor kerst

Het is augustus, heerlijk weer buiten. Dan moet je waarschijnlijk nog niet aan kerst denken. Maar het is zeker niet te vroeg om alvast wat leuks te gaan haken! Misschien wil je dit jaar je kerstboom wel volhangen met leuke gehaakte items. Dan heb je er nogal wat nodig. En voordat je het weet tellen we alweer af naar kerst. Daarom hier alvast een paar leuke, snelle en gratis haakpatronen voor de kerst.

Snel een schattige kawai kerstboom haken

Haak voor kerst alvast deze schattige kawai kerstboom met dit gratis haakpatroon. Dan kun je ‘m straks in de boom, voor het raam of welke plek je ook maar kunt bedenken hangen. Het is een snel en eenvoudig haakproject dus lekker snel klaar. Jij komt nu vast snel in de kerststemming.

Het leuke haakpatroon van deze kerstboomhanger vind je hier

Sneeuwpop ijsje haken voor in de kerstboom

Deze leuke hanger is gewoon een sneeuwpop gemaakt als een ijsje – een echte snowcone! En zoals het bij een echte sneeuwpop hoort, heeft hij zijn hoed natuurlijk schuin op zijn hoofd. Het is een snel haakproject, waar je helemaal blij van wordt 🙂

Het haakpatroon van deze schattige sneeuwpop vind je hier

Gratis basis haakpatroon voor kerstballen

Wat is kerst zonder kerstballen? Houd jij meer van traditionele kerstballen in de kerstboom. Dan zijn deze gehaakte kerstballen echt wat voor jou! Wissel af met kleur en versiering en jij hebt je eigen unieke kerstballen! Leuk om in de boom te hangen, maar natuurlijk ook leuk om te verwerken in een kerstkrans. Om de kerstballen mooi rond te krijgen gebruik ik plastic kerstballen als basis. Maar je kunt natuurlijk ook styropor ballen gebruiken.

Je vindt dit makkelijke en snelle haakpatroon voor deze gehaakte kerstballen hier

Rode truck met kerstboom haken

Dit vind ik toch leuk! Je ziet ze wel vaker voorbij komen; een rode truck met een kerstboom. Je hoort meteen ‘Driving home for Christmas’ in je oren bij het zien. Na beeldjes, kerstballen, kaarten en posters is er nu ook een gehaakte versie mét gratis Engels haakpatroon.

Het haakpatroon voor deze rode kerst pickup vind je hier

Traditionele kerstboom haken

Dit is zo’n patroontje dat je ieder jaar weer tegenkomt en wil maken. Uiteindelijk komt het er niet van, terwijl ze zo leuk zijn!

Als je dit jaar op tijd begint kun je ze misschien wel gebruiken om weg te geven of op te sturen ipv een kerstkaart!

Wil jij deze kerstboom ook haken? Het haakpatroon voor deze kerstboom vind je hier.

Kerstgnoom haken met dit duidelijke haakpatroon

Haak een kerstgnoom per dit leuke haakpatroon. Dit gratis patroon is er voor een kleine én grote kerstgnoom, dus je kunt je helemaal uitleven!

De gratis haakpatronen voor de kleine en grote kerst gnoom vind je hier.

Engeltjes horen bij kerst; gratis haakpatroon

Engeltjes horen toch gewoon ook echt bij kerst? Ik vind van wel! Met een restje garen kun je deze kerstengeltjes al haken.

Wil jij deze ook haken? Het haakpatroon vind je hier.

Heb jij nog andere leuke snelle haakpatroon voor de kerst? Laat je het mij weten? Dan kan ik deze lijst aanvullen.

Vind het lastig om engelse haakpatroontjes te haken? Dan helpt dit engels- nederlandse vertaalschema vast om het haakpatroon te volgen.

Welke haakpatronen ga jij dit jaar haken voor kerst?

Ben jij op zoek naar nog meer leuke gratis haakpatroontjes voor de kerst? Hier vind je heel veel leuke gratis haakpatronen voor kerst.

Deze blogpost bevat affiliatelinks. Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *