Besmet met het haakvirus, ik ben haakverslaafd…

Ok, ik zal het maar eerlijk toegeven. Ik ben besmet met het haakvirus en echt haakverslaafd. Bij bijna facebook- of instagrambericht wat over haken gaat wil ik het liefst bekijken. Weet je het kan mij niets schelen. Maar wat vindt mijn omgeving ervan dat ik besmet ben met het haakvirus?

Haken is een heerlijke hobby en ik geniet met volle teugen! En volgens mij ben ik niet de enige. Als ik een handwerkwinkel zie kan ik er niet voorbij lopen zonder even binnen te kijken. Ik moet mij inhouden om dan iets te kopen. Er zijn ook genoeg leuke websites waar leuke ideetjes te vinden zijn. Mijn lijst met toekomstige projectjes wordt met de week langer. Ik heb geen idee meer waar ik moet beginnen met haken. En moet mij bedwingen om niet met meer projecten tegelijk bezig te zijn.

Volgens mij begrijpen alleen mensen die ook haken dit. Mijn man en kinderen kijken mij soms aan alsof ik helemaal gestoord ben. Maar vinden het resultaat van een haakwerkje vaak wel heel leuk! Als ik weer een nieuwe gehaakte knuffel voorbij zie komen, is vaak een van de kinderen ook meteen enthousiast. Natuurlijk vragen ze om er een voor hun te haken. Mijn man kijkt me soms aan of ik gek geworden ben. Jazeker! Haakgek 🙂

Die mooie bolletjes garen in verschillende kleuren, al die verschillende diktes garen waarvoor je al haakprojecten heb bedacht, dat is toch puur genieten? Ik hoef eigenlijk nooit te zoeken naar een nieuw haakproject. Ja, soms moet ik even zoeken naar het juiste haakpatroon en dan kunnen de kleurtjes uitgezocht worden. Wat is mooi en past bij elkaar? De kinderen geven hier graag een mening over. En dan snel aan het haken.

Ik kan hier echt van genieten! Ik wordt steeds behendiger in haken. De moeilijkste haakpatronen hebben geen geheimen meer. En weet je, gaat het niet goed, dan trek je het zo uit en begin je gewoon weer opnieuw.

Ben jij ook een beetje haakverslaafd?


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *