gratis haakpatronen voor de zomervakantie

5 gratis haakpatronen voor de zomervakantie!

De zomervakantie staat voor de deur! Misschien ben jij de tassen en koffers wel alvast aan het pakken en hoop je dat er nog wat ruimte overblijft om iets te haken mee te nemen. Lukt het jou niet om een hele hutkoffer vol haakwerkjes mee te nemen? Dan heb jij misschien wel iets aan deze leuke gratis haakpatronen voor deze zomervakantie.

Ik ben vast niet de enige die thuis nog niet kan beslissen welke haakwerkjes ik mee wil nemen op vakantie. Vaak gooi ik op het laatste moment nog een paar bolletjes, vulling en etui met haaknaalden en oogjes in de tas. Om op vakantie er achter te komen dat ik een patroon vergeten ben en dus toch maar hetzelfde als altijd haak.

Daarom heb ik voor de aankomende vakantie een aantal leuke gratis haakpatroontjes gezocht die ik graag met jou wil delen.

Waterijsjes

Bij zomer horen ijsjes. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar in de zomer worden hier gewoon meer ijsjes gegeten. Onze vriezer zit dan ook vol met heerlijke, vooral, waterijsjes. Superleuk dus om nu ook deze lekkere dubbellikkers te haken en aan je sleutelbos te hangen.

Het gratis haakpatroon voor deze waterijsjes vind je hier.

Mini vlaggenlijntje

Zomer is altijd nét feest. De kids mogen langer opblijven, we eten nét even wat ongezonder.

Maar dit schattige vlaggenlijntje kun je natuurlijk ook altijd naar een jarige versturen, gebruiken op een uitnodiging van een feestje of gebruiken voor de kerstdagen.

Het gratis haakpatroon van dit mini vlaggenlijntje vind je hier.

Slakkentempo

Het eerste wat ik doe als het vakantie is, is al die wekkers uitzetten. Er staan 2 wekkers ingesteld om op tijd op te staan, een wekker als het tijd is om naar school te gaan, boodschappen te bestellen en als het tijd is om te gaan sporten.

Op vakantie kan alles eindelijk op slakkentempo gaan. Lekker lummelen en alles zijn gang te laten gaan.

Het engelse haakpatroon van de slak is hier te vinden.

Schelpen

Zon, zee en strand dat is toch écht vakantie. Toen wij in April in Frankrijk op vakantie waren lag het strand vol met schelpen. Uiteraard werden de mooiste gezocht én mee naar huis genomen.

Deze mooie schelp hebben we niet op het strand gevonden. Maar kun je nu zelf gewoon haken met dit gratis haakpatroon.

Vogeltjes haken

Weet je wat ik nou zo heerlijk vind van vakantie? ’s ochtends wakker worden terwijl de rest nog op 1 oor ligt, de achterdeur opendoen of tent openritsen en buiten van de rust genieten.

Hier hoor je dan heel veel verschillende vogeltjes vrolijk fluiten. Dat is echt genieten!

Nu kun je deze leuke vogeltjes ook zelf haken met dit gratis engelse haakpatroon.

Ben jij al helemaal in de vakantiemood gekomen met deze leuke vakantie haakprojectjes? Ik wel! Dit keer hoef ik niet meer op het laatste moment te bedenken wat ik nu toch ga haken in de vakantie.

Vind jij het haken van engelse haakpatronen lastig? Hier vind je een vertaalschema voor de engelse en amerikaanse haaktermen. Nu het vakantie is heb je alle tijd om dit eens uit te proberen 😉

Fijne haakvakantie!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *