Haakboeken als e-book

De leukste Nederlandse haakboeken als E-book

E-books zijn al helemaal ingeburgerd. Bijvoorbeeld boeken lezen op je telefoon, tablet of e-reader. Maar wist je dat er ook heel veel haakboeken als e-book worden uitgegeven. Superhandig natuurlijk, want op je e-reader kun je heel wat meer haakboeken meenemen. Daarom heb ik de leukste E-haakboeken voor je op een rij gezet.

Er gaat natuurlijk niets boven een boekenplank vol met mooie kleurrijke haakboeken. Lekker met een kopje thee op de bank en door een haakboek bladeren op zoek naar een nieuw haakproject.

Maar haken uit een haakboekje vind ik toch niet zo handig. De bladzijdes vallen dicht waardoor je niet meer weet waar je bent. En aantekeningen maken doe je niet in het boekje zelf. Daarom vind ik het persoonlijk ook wel heel handig om mijn tablet bij de hand te hebben met daarop de digitale haakpatronen. Er zijn heel veel mooie haakboeken als E-book uitgegeven. Zo kun je al je haakboeken altijd bij de hand hebben én het scheelt ook nog eens in de kosten.

Ik heb een overzicht gemaakt van de mooiste E-haakboeken:

Amigurumi aan zee

Neem een frisse duik in de prachtige waterwereld van Natasha Tishchenko (@natura_crochet)!

Amigurumi waren nog nooit zo kleurrijk en sprankelend. Je zult versteld staan hoe makkelijk je deze leuke onderwaterwereld zelf kan haken.

Natasha Tishchenko heeft een hele school prachtige amigurumi ontworpen die in of aan het water leven. Ze staan te (water)trappelen om door jou gehaakt te worden!

Speel mee met de grappige octopus, geniet van een kopje thee met de babbelzieke zeemeeuw, neem zwemlessen bij de geduldige walrus en vaar ’s ochtends vroeg uit met de visser.

Dit boek barst van de boeiende personages. Dankzij de stap-voor-stap-video’s en heldere foto’s haak je in een mum van tijd deze volledige waterwereld bij elkaar. De patronen in dit boek zijn bedoeld voor beginners en gevorderden.

Natasha Tishchenko is een amigurumi-ontwerper met een voorliefde voor originele, fleurige en elegante designs. Amigurumi aan zee is haar eerste patronenboek.

Lula & co

Handen in de lucht als je blij wordt van haken!

Lula en haar amigurumivrienden heten je van harte welkom in hun zonnige straat.

Maak kennis met de kleine Lula, die elke dag samen met haar trouwe teddybeer vol verwondering naar de wereld kijkt. Lula gaat op bezoek bij haar buurman Gary, die organische groenten kweekt in zijn tuin. Gary’s man Hadi is ook van de partij en hij dirigeert vanavond een concert. Hun dochter Maja, die elk vrij moment met haar neus in de boeken zit, komt haar papa zeker aanmoedigen.

Let wel op voor Oma, want zij haalt halsbrekende toeren uit op haar skateboard… En Opa is nooit veraf, met zijn hiphopmuziek op zijn boombox. De wereld van Lula loopt vol met kleurrijke personages die je graag willen ontmoeten.

Geef een extra dimensie aan je haakskills met de eigenzinnige personages in dit boek. Alle patronen hebben stap-voor-stap-instructies, heldere foto’s en handige videotutorials, dus zowel beginnende als geoefende hakers vinden meteen hun weg!

Amigurumi verkleedfeestjes

Dress to impress!

Hugo de beer, Becca het rendier, Duncan de hond en Ray de olifant hebben hun kleerkast wagenwijd opengezet: tijd voor een verkleedfeestje!

Designer Madelenon creëerde 4 schattige amigurumiknuffels met 25 leuke, originele outfits. Zo is Hugo de allerliefste cupido (met pijl en boog!) en Ray een echte stoere ridder. Brandweervrouw Becca is klaar om de brand te blussen, terwijl Duncan al helemaal in vakantiestemming is wanneer hij zijn zwemkleding aantrekt. In dit boekje vind je een outfit voor elk seizoen en voor elke gelegenheid! De patronen in dit boek zijn voor beginners en gevorderden. Met de handige stap-voor-stapinstructies en video’s haak je in geen tijd een hele amigurumiverkleedkoffer bij elkaar.

Madelenon is een populaire Argentijnse ontwerpster van amigurumipatronen. Haar leukste patronen bundelt ze op haar platform www.madelenon.com.

Meer sjaals haken à la Sascha

Sascha Blase-van Wagtendonk pakt de draad weer op! Met ‘Meer sjaals haken à la Sascha’ haak je de schitterendste sjaals gewoon zelf. Boordevol unieke patronen!

De sjaals in ‘Meer sjaals haken à la Sascha’ zijn stuk voor stuk schitterend. Niet gek, want Sascha Blase-van Wagtendonk is dé expert als het gaat om het opnieuw uitvinden van de gehaakte sjaal.

Sjaals zijn heerlijk om te haken, te dragen of cadeau te doen. En bovendien kun je nooit genoeg sjaals hebben! Gevorderde haaksters zullen in dit boek hun uitdaging vinden in de bijzondere haaksteken en de prachtige patronen; voor beginnende haaksters zijn deze patronen goed te doen vanwege de duidelijke werkbeschrijvingen en patroontekeningen.

Wederom maakte Sascha een boek om warm van te worden!

Het Minivolkje

Welkom in het koninkrijk van de Mini’s!

De Koning en Koningin geven een groot haakfeest. De Trommelaar brengt iedereen in het land op de hoogte. De Astronoom wist natuurlijk al dat jij ook naar het feest komt, want het stond in de Haaksterren geschreven. Laten we maar hopen dat de Nar en de Fee vanavond geen fratsen uithalen met het haakgaren. En de Prins en zijn gewaardeerde Ridder te paard brengen een bezoekje aan het dorp.

Vier en haak jij mee? Maak zelf de 36 Mini’s van dit bruisende volkje!

Alle amigurumi kunnen rechtop staan, dus het zijn de perfecte maatjes voor kleine dromertjes die graag spelen. En de kapsels en hoeden passen op elk poppetje, ideaal om je eigen fantasiewereld samen te stellen. Met de stap-voor-stapfoto’s en video-instructies voor beginners en gevorderden haak je deze Mini’s in een handomdraai!

Ontwerpster Olka Novytska (AradiyaToys) deelt haar haakpassie in 36 unieke mini-amigurumi.

Welke haakboeken als E-book wil jij graag lezen?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *