Goedkoop wol kopen? Hier moet je zijn!

Alles wordt duurder. Van energierekening, boodschappen maar ook de prijs van garens worden verhoogd. De grondstoffen worden duurder, de mensen die eraan werken om al die mooie garens te maken, te verpakken, te vervoeren en te verkopen willen ook graag allemaal iets verdienen. Natuurlijk wil ik graag blijven haken, dus ben ik op zoek gegaan waar je nog goedkoop wol kunt kopen.

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende garens te koop. Échte wol, van een schaap, is natuurlijk een stuk duurder dan Acrylgaren dat in een fabriek wordt gemaakt. Gelukkig is het mogelijk om met elk garen haken.

Er is helemaal niets mis met Acrylgaren van Zeeman, Wibra of Action. Lekker goedkoop, maar helaas niet zoveel verschillende kleurtjes. Én als ze al leuke kleuren verkopen moet je er snel bij zijn. Het is vaak snel uitverkocht. Vergeet daarom niet om genoeg mee te nemen! Je kunt het vaak zonder problemen weer terugbrengen.

Wil jij nou perse een roze olifant haken kun je wel eens bedrogen uitkomen, omdat ze die kleur dan nét niet hebben. Balen natuurlijk! Waar kun je dan naar toe om toch díe kleur garen te kopen die je zoekt.

Als je gaat zoeken naar goedkope wol moet je altijd goed letten op het gewicht en meters dat op een bol zitten. Soms lijkt het erg goedkoop, maar blijkt het aantal meters een stuk minder te zijn! Daarom kun je dit heb beste omrekenen naar hetzelfde aantal meters. Pas dan weet je of je hier écht goedkope wol kunt kopen.

Waar kun je goedkoop wol kopen?

Budget Yarn van Wolplein

Budgetyarn is hét budgetvriendelijke merk voor wol en garens op Wolplein. Let wel op! Het aantal meters op een bol is minder dan ‘normaal’. Op een bol katoen zit bij Budgetyarn maar 40 gram, ipv 50 gram. Maar er zijn wel heel veel mooie kleurtjes te koop!

Drops garen bij Lindehobby

Onlangs ontdekte ik Lindehobby. Een website vol met allerlei zeer gunstig geprijsd garen. Vooral het Drops garen is hier vaak in de aanbieding. Wat dacht je van de heerlijk zachte Drops (Baby) Merino of de voordelige haakkatoen van Drops Safran.

De levertijd is iets langer dan je van een Nederlandse website wellicht gewend bent. Maar als je het niet erg vind om even te wachten is dit zeker een goede tip voor goedkoop garen. Ze verkopen van katoen tot acryl. Maar ook échte wol hebben ze er goedkoop.

Rainbow cotton en Friends Cotton van Hobbii

Mijn favoriet is de Rainbow Cotton en Friends Cotton van Hobbii. Als je kiest voor de dikte 8/4 kun je dat vergelijken met bijvoorbeeld Catania en Scheepjes Catona.

Bij Hobbii heb ik al heel vaak goedkoop haakkatoen kunnen kopen. Maar ook andere garens van bijvoorbeeld wol of Acryl hebben ze gunstig geprijsd. Bij ieder bolletje garen dat je koopt spaar je punten die je vervolgens weer kunt inwisselen voor cadeau’s.

Rio haakkatoen van Lammy Yarns

Ria haakkatoen van Lammy Yarns is bij verschillende webwinkels te koop. Het bestaat ook uit 100% katoen, bevat 50 gram en heeft een lengte van circa 125 meter. Dit goedkope haakkatoen haakt fantastisch! Het spijt niet, heeft wel bijna 100 verschillende kleuren en behoort tot de goedkoopste merken haakkatoen.

Wist je dat Lammy Yarns nog veel meer goedkoop garen heeft? Zo is de No.1 en Victory acrylgaren ook heel fijn en goedkoop acrylgaren om mee te haken!

Betaal geen verzendkosten!

Bestel jij je garen online? Kijk dan vanaf welk bedrag je geen verzendkosten betaald. Voor de prijs van de verzendkosten kun je toch weer één of twee bollen wol kopen. Je kunt dan misschien nú beter een paar bolletjes extra kopen zodat je boven het bedrag voor de verzendkosten uit komt.

Heb jij een andere favoriete (online) winkel waar je goedkoop wol kunt kopen? Laat het mij weten!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *