haakwerk verkopen

Haakwerk verkopen op braderieën en markten

Ben je een enthousiaste haakster en wil je graag wat extra geld verdienen? Dan is het verkopen van jouw haakwerk op braderieën en markten misschien wel iets voor jou! In deze gids vind je alle info die je nodig hebt om van start te gaan. Dus laten we gelijk aan de slag gaan!

Kies de juiste braderieën en markten

Oké, laten we eerst kijken naar hoe je de juiste braderieën en markten kunt kiezen. Het is belangrijk om evenementen te vinden die perfect passen bij jou en jouw haakwerk. Hier zijn een paar handige tips:

 1. Zoek evenementen die aansluiten bij jouw doelgroep. Denk goed na over wie jouw doelgroep is en zoek evenementen waar zij te vinden zijn. Als je je op vakantiegangers richt, kijk dan bijvoorbeeld naar evenementen in de buurt van toeristische attracties.
 2. Let op de grootte van het evenement. Hoe groter het evenement, hoe meer potentiële klanten er zullen zijn. Houd er wel rekening mee dat grote evenementen ook meer concurrentie hebben en hogere deelnamekosten kunnen hebben.
 3. Bekijk het type evenement. Sommige braderieën en markten hebben een specifiek thema, zoals een kerstmarkt of een biologische markt. Kies evenementen die passen bij jouw haakwerk en expertise.
 4. Controleer de kosten. De deelnamekosten kunnen behoorlijk variëren, dus zorg ervoor dat je ze kunt betalen en dat je genoeg winst maakt om de kosten te dekken.
 5. Bekijk de locatie en datum. Kies evenementen die goed bereikbaar zijn en waar veel mensen naartoe gaan. Check ook of er geen grote concurrentie-evenementen in de buurt zijn.

Door deze tips te volgen, vergroot je de kans op succes bij het verkopen van jouw haakwerk op braderieën en markten.

Maak een aantrekkelijke stand

Nu gaan we kijken naar hoe je een aantrekkelijke stand kunt creëren. Je wilt natuurlijk dat jouw stand eruit springt en de aandacht trekt. Hier zijn een paar tips:

 1. Creëer een gezellige sfeer. Maak jouw stand uitnodigend door kleurrijke stoffen, bloemen en decoraties te gebruiken die passen bij jouw haakwerk en de doelgroep.
 2. Laat jouw haakwerk in de spotlight staan. Gebruik verlichting om jouw haakwerk op te laten vallen. Hang ook enkele grote haakwerk-items op, zodat mensen er niet omheen kunnen.
 3. Gebruik verschillende hoogtes. Maak gebruik van verschillende hoogtes om jouw haakwerk te presenteren. Zo valt jouw stand op tussen alle andere kraampjes.
 4. Zorg voor voldoende ruimte. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is op jouw kraam, zodat mensen gemakkelijk bij jouw haakwerk kunnen komen en rustig kunnen bekijken wat je te bieden hebt.
 5. Maak het persoonlijk. Laat zien wie je bent en waarom je haakwerk verkoopt. Maak bijvoorbeeld een bord met informatie over jouw haakwerk, zodat mensen een idee krijgen van wie je bent en wat je doet.
 6. Bied verschillende prijspunten aan. Zorg ervoor dat je haakwerk in verschillende prijsklassen aanbiedt, zodat er voor iedereen wat wils is. Vergeet niet dat mensen vaak impulsief kopen op braderieën en markten, dus bied ook enkele goedkopere opties aan.

Door deze tips toe te passen, maak je jouw stand aantrekkelijk en zorg je ervoor dat jouw haakwerk opvalt tussen alle andere kraampjes op de braderie of markt.

De juiste voorbereiding

Oké, nu is het tijd om je goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt. Maak een checklist van alles wat je nodig hebt, zoals haakwerk, prijskaartjes, verlichting, decoratie, tafels en stoelen, enzovoort. Maak ook een plan van aanpak voor het opzetten van jouw kraam op de braderie of markt.

 • Zorg voor voldoende voorraad van jouw haakwerk. Je weet nooit precies hoeveel je zult verkopen, dus zorg dat je genoeg hebt om aan de vraag te voldoen. Houd ook rekening met de verwachte drukte en verkoop.
 • Denk aan de prijsstelling en bepaal van tevoren jouw prijzen. Zorg ook voor een kasregister of een mooi notitieboekje om al jouw betalingen bij te houden.
 • Check de weersverwachtingen en pas jouw voorbereidingen daarop aan. Zorg voor regenbescherming als er regen voorspeld is of zorg voor zonnebrandcrème en water als het warm weer wordt.
 • Neem ook voldoende pauzes en zorg goed voor jezelf tijdens de dag. Een marktdag moet leuk en gezellig zijn, dus vergeet niet om te rusten, te eten en voldoende water en snacks mee te nemen.

Nu je goed voorbereid bent, ben je klaar om jouw haakwerk te verkopen op braderieën en markten.

 • Zorg ervoor dat je jouw haakwerk op een aantrekkelijke manier presenteert. Kies aantrekkelijke kleuren die bij elkaar passen en maak gebruik van accessoires om jouw haakwerk op een mooie manier te presenteren. Gebruik labels en prijskaartjes om jouw haakwerk te labelen en de prijs te tonen. Zorg dat jouw haakwerk netjes is afgewerkt en bied verschillende producten aan om een breed publiek aan te trekken.
 • Wees sociaal en vriendelijk tegen je klanten. Maak een praatje, wees behulpzaam en geef advies over welk haakwerk het beste bij hen past. Bied zelfs aan om op maat te maken als dat mogelijk is.
 • Maak gebruik van social media om jouw haakwerk te promoten. Heb je een eigen Facebook- of Instagram-pagina? Laat jouw klanten weten waar en wanneer je jouw haakwerk verkoopt. Gebruik hashtags en tag de evenementen waar je zult verkopen om meer zichtbaarheid te krijgen.

Nu heb je alle tools in handen om jouw haakwerk succesvol te verkopen op braderieën en markten. Dus ga ervoor en laat je haakwerk stralen! Vergeet niet om te blijven leren en experimenteren om jouw bedrijf te laten groeien en bloeien. Veel succes en veel haakplezier!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *