haken voor het goede doel

Haken voor het goede doel

Zit jij er niet op te wachten om je haakwerk te verkopen en heb je iedereen in je omgeving voorzien van warme dekens en omslagdoeken? Puilen jouw kasten uit met allerlei moois of heb je haakgaren waarvan je niet weet wat je ermee moet doen? Ga dan haken voor het goede doel.

Het is natuurlijk superleuk om iets voor jezelf, vrienden of familie te haken maar het is natuurlijk ook altijd mooi om iets voor een ander te maken. Er zijn heel veel goede doelen die jouw haakwerkjes goed kunnen gebruiken

Stichting Still Fotografie

Deze stichting verzorgt kosteloos fotoreportages aan familie van een ernstig ziek kind of ouder. Ook verzorgen ze de fotografie van zieke, stervende of overleden baby’s vanaf de 12de week van de zwangerschap. Still fotografie is werkzaam in heel Nederland dankzij de vrijwillige inzet van 134 professionele fotografen met een hart van goud.

Je kunt helpen met het haken van hartjes, vlindertjes, mini-mutsjes en -dekentjes. Meer informatie vind je op de facebookpagina van Stichting Still Fotografie.

Stichting Hartendekens

Stichting Hartendekens is een stichting die dekens haakt om weg te geven aan kinderen die langdurig ernstig ziek zijn of ernstig beperkt zijn. Het idee is dat zoveel mogelijk mensen granny’s haken van 15 bij 15 centimeter of 20 bij 20 centimeter. Deze granny’s worden centraal ingezameld. Een aantal haaksters bij Hartendekens maken hiervan mooie kleurrijke dekens die vervolgens samen met een knuffel naar de kinderen wordt verstuurd.

Op de site www.hartendekens.nl kun je alle informatie over de werkwijze, de voorwaarden en het doel vinden.

Stichting earlybirds

Stichting earlybirds fotografie maakt belangeloos fotoreportages van te vroeg geboren kindjes in het ziekenhuis. Tijdens de heftige periode voor ouders en kinderen schenken zij ouders een herinnering aan de eerste periode met hun kindje. Speciaal voor de kindjes op de afdeling neonatologie heeft Earlybirds fotografie de earlybirdjes gelanceerd. Deze gehaakte vogeltjes geven kindjes het gevoel van geborgenheid en de sliertjes van de staart doen aan als een navelstreng. Hierdoor zullen kindjes minder aan de slangetjes trekken wat natuurlijk alleen maar rust met zich meebrengt.

Earlybirdjes die niet geschikt zijn voor kindjes op neonatologie worden gebruikt om cadeau te doen aan oudere broertjes en zusjes van deze kindjes. Je birdje komt dus altijd goed terecht.

Op de website van stichting Earlybirds vind je zowel het haakpatroon voor de earlybirdjes als een lijst met garens welke voor dit project geschikt zijn

Kijk dan ook eens rond bij jouw in de buurt. Verzorgingstehuizen, voedselbanken en lokale handwerkwinkels kunnen vaak hulp gebruiken met haken.

Heb jij ook zin om te haken voor een goed doel?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *