Hoe maak je goede foto's van je haakwerk

Hoe maak je goede foto’s van je haakwerk?

Je wilt je haakwerk gaan verkopen en mooie foto’s maken van je haakwerk. Maar hoe doe je dat? Zeker als het donker is buiten. Met deze tips heb je binnen no time goede foto’s van je haakwerk!

Hoe maak je nu mooie duidelijke foto’s van je haakwerk? Eerlijk… mooie foto’s maken vind ik best lastig. Helemaal als het donker is buiten, probeer je met wat kunstlicht mooie foto’s te maken, maar vaak worden de foto’s dan toch nét niet zoals je in gedachten had.

Tegenwoordig kun je met je smartphone en een beetje oefenen de mooiste foto’s van je haakwerk maken. Daarvoor heb je geen dure camera nodig! Smartphones hebben een steeds betere camera. Mijn telefoon heeft zelfs een betere camera dan mijn digitale camera! Maar, hoe maak je nou goed gebruik van je telefoon en de camera functie? Ik ben op zoek gegaan naar een aantal simpele tips om het maximale uit je mobiele telefoon te halen. Zo maak je foto’s als een echte pro!

Tip 1: Maak je lens schoon!

Het klinkt simpel en wellicht een beetje suf en ik had er zelf ook niet zo snel aan gedacht. Maar je moet eens weten hoeveel vingerafdrukken of stof er eigenlijk op de lens van je smartphone zitten. En eigenlijk is dat ook niet zo gek want de cameralens van een mobiele telefoon is ook niet erg goed beschermd. Maak dus regelmatig met een zachte doekje de lens schoon en je foto’s zullen haarscherp zijn.

Tip 2: Tik op het scherm op het beeld om je foto scherp te stellen

De camera van je telefoon stelt meestal scherp op het voorwerp dat het dichtste bij is. Maar soms wil je liever scherp stellen op een ander punt in de foto. Tik dan met je vinger op het scherm op de plek waarop je scherp wilt stellen en het beeld en scherpte past zich vanzelf aan. Je bepaald hiermee dus supermakkelijk welk deel van de foto scherp moet zijn en welk deel niet.

Tip 3: Zorg voor een neutrale achtergrond passend bij je haakwerk

Een goede achtergrond is ook minstens zo belangrijk. Natuurlijk wil je dat alle aandacht naar je haakwerk uitgaat. Als je dan nog een draadje of schaartje op de achtergrond ziet, kan dat er op de foto meteen heel rommeling uitzien. Als je een neutrale achtergrond kiest valt je haakwerk goed op. Heb je een kastje of plankje tegen een egale muur? Dat is een ideale plek om je haakwerk goed op de foto te zetten.

Je geen mooie egale muur? Dan kun je een velletje papier of een lap gestreken stof als achtergrond gebruiken. Een mooi rustig behang kun je natuurlijk ook gebruiken. Plak het op de muur of op een deur.

Wil je altijd dezelfde lichte achtergrond, kun je ook kiezen voor een fotostudio. Dit is een soort tent waarin je je haakwerk zet. Doordat de fotostudio extra lampen heeft, is er goed licht op je haakwerk.

Tip 4: Inzoomen kan je beter niet doen met de digitale zoom

De meeste telefoons hebben een digitale zoom, daarmee kun je beter niet inzoomen. Vooral bij de wat oudere telefoons wordt het beeld daarmee namelijk alleen maar vergroot in plaats van daadwerkelijk in te zoomen op het onderwerp. Hierdoor wordt de foto korrelig en dat maakt een foto minder mooi. Kies ervoor om zelf dichter naar het onderwerp toe te gaan in plaats van in te zoomen met de zoomfunctie van je camera op je telefoon.

Tip 5: Maak ook close up foto’s van je haakwerk

Maak niet alleen een foto waar je product helemaal op staat, maar maak ook wat close-up foto’s. Op deze manier kun je de details goed laten zien. Bijvoorbeeld hoe je het oogje hebt geborduurd of hoe de sleutelhanger aan je haakwerk is vastgemaakt.

Tip 6: Oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

De belangrijkste tip is natuurlijk oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Maak veel foto’s en probeer eens met ander licht. Je zult zien dat het steeds beter gaat. Nog een voordeel van het maken van foto’s met je smartphone; je kunt ze zo weer verwijderen als je niet tevreden bent.

Maak jij zelf goede foto’s van je haakwerk en heb je nog goede tips om met mij te delen?


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *