Hoe vind ik haakpatronen op Pinterest

Hoe vind ik een haakpatroon op Pinterest?

Als je op Facebook al eens in een haakgroep hebt gevraagd om een haakpatroon krijg je vaak als antwoord ‘Pinterest’. Maar hoe vind je nu haakpatronen op Pinterest? Ik wil jou graag laten weten hoe jij een haakpatroon op Pinterest kan vinden.

Wat is Pinterest?

Pinterest is een superleuke verzamelplaats met afbeeldingen. Eigenlijk is het één groot fotoboek met linkjes naar verschillende websites. Ik ben helemaal gek op Pinterest. Pinterest is vooral in trek bij vrouwen.

Wat is er zo leuk aan Pinterest?

Het is soort prikbord waarop je allerlei leuke plaatjes kunt opslaan. Niet alleen van haken, maar er staan ook interieur ideeen op, traktraties en ga zo maar door! Dit opslaan noem je ‘pinnen’. Voordat je Pinterest kunt gebruiken moet je eerst een account aanmaken. Dat kan heel makkelijk met Facebook, maar natuurlijk ook gewoon met je e-mailadres. Je kunt dan meteen aangeven waar jouw interesse ligt.

Nu kun je al die leuke plaatjes in mappen/ boards opslaan zodat je deze kunt bewaren. Anderen kunnen jou ook vinden op de naam die je hebt opgegeven en gaan volgen. Zo kun je ook zien wat jouw haakvriendinnen opslaan en kun je onderling delen. Zo kun je leuke plaatjes ook opslaan of zelfs het hele bord volgen.

Zelf heb ik heel veel borden aangemaakt en elk bord een herkenbare naam gegeven. Zo kan ik ze, als het goed is, later goed terugvinden 🙂

Maar je kunt ook op ook afbeeldingen opslaan vanaf websites. Zo zie je hier onderaan deze blog ook de mogelijkheid om een bericht op te slaan op Pinterest. Zo kun je dit weer makkelijk op een board opslaan en wordt jouw bibliotheek een stuk groter.

Wat kun je met al die afbeeldingen die op Pinterest staan?

Ik gaf net al aan dat je afbeeldingen kunt opslaan vanaf websites. Als je later op dit plaatje klikt kom je weer op de website waar het origineel op staat. Zo kun je uitkomen op een website, een blog of een patroon.

Hoe kun je zoeken op Pinterest?

Pinterest is een soort zoekmachine, net als Google. Natuurlijk kun je ook zoeken op Pinterest! Dit kun je doen door steekwoorden op te geven. Als je zoekt op cactus haken krijg je allemaal voorbeelden van gehaakte cactussen. Deze afbeeldingen kun je dan weer pinnen op je eigen bord zodat je je eigen verzameling kunt uitbreiden.

Hoe vind ik haakpatronen op Pinterest?

Als je op Facebook al eens in een haakgroep hebt gevraagd om een haakpatroon krijg je vaak als antwoord ‘Pinterest’. Maar hoe vind je nu haakpatronen op Pinterest?

Pinterest is dus een soort zoekmachine. Maar als je iets wil zoeken, moet je wel weten hóe je moet zoeken en welke zoektermen je moet gebruiken. Op Pinterest is Engels de meest gebruikte taal. Dus als je goed zoeken naar haakpatronen moet je Engelse zoektermen gebruiken. Als je op zoek bent naar gratis haakpatronen moet je zoeken op Free crochet pattern + wat je zoekt.

Heb je geen talenknobbel? Niet meteen in paniek raken! Engelse patronen lezen is toch niet zo heel moeilijk. Zeker niet als je haakschema’s kunt lezen. Mocht je toch beren op de weg zien, dan heb ik hier een vertaling voor je op een rijtje gezet.

Maar inmiddels is Pinterest in Nederland ook steeds populairder geworden. Je kunt ook wel linkjes naar Nederlandse haakpatronen terugvinden. Daarvoor zoek je op gratis haakpatroon + wat je zoekt.

Geduld en een potje tijd

Bij iedere afbeelding moet je doorklikken naar een blog, een website, een winkel waar het patroontje vandaan komt. Helaas vind je soms gewoon echt alleen een afbeelding en niet het patroon. Dat komt omdat niet iedereen direct vanuit een patroon pint, maar bijvoorbeeld alleen een afbeelding opslaat. Daardoor kan het zoeken naar een haakpatroon op Pinterest wel wat tijd kosten. Het is verstandig om de gevonden goede linkjes gelijk in een eigen bord op te slaan.

Doordat ik al een tijdje bezig ben met Pinterest heb ik wel een groepsbord voor Nederlandse patronen gevonden.

Gebruik jij Pinterest?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *