Kerstballen haken? De 5 leukste haakpatronen op een rij!

Over minder dan een maand zetten wij de kerstboom alweer op. We halen onze kerstboom uit de bak en kiezen de leukste kerstballen uit die we afgelopen jaren verzameld hebben om in de boom te hangen. Maar die kerstballen kun je natuurlijk ook heel makkelijk zelf haken. Daarom zocht ik de leukste haakpatronen om zelf kerstballen te haken voor jou uit.

Elk jaar spreken we met onze jongens af dat ze één nieuwe kerstbal mogen uitkiezen. Onze boom wordt dus al een mooie en bonte verzameling van kerstballen. Ben jij al naar de Intratuin of tuinland geweest? Geloof mij, zo stijlvol ziet onze kerstboom er niet uit 😉 Daarom besluit ik bij deze dat er in onze kerstboom dit jaar ook minstens 1 gehaakte kerstbal moet terugkomen.

Wat heb je nodig voor het haken van kerstballen?

Voor het haken van kerstballen heb je niet heel veel nodig. Natuurlijk je haaknaald en wat restjes garen. Om de ballen in de boom te kunnen ophangen vind ik het zelf handig om plastic kerstballen te gebruiken als basis. Dit vind ik zelf het makkelijkst omdat je dan al meteen een haakje hebt om ze op te hangen. Natuurlijk kun je ook styropor ballen kopen of de kerstballen vullen met pandavulling.

1. Kanten kerstbal

Deze ‘ouderwetse’ kanten gehaakte kerstbal is toch prachtig! Het is even wat werk om ‘m te maken. Maar ik weet zeker dat je hier nog jaren plezier van gaat hebben. Je kunt het gratis haakpatroon en werkbeschrijving hier vinden.

2: dé gehaakte kerstbal voor beginners

Dit leuke én makkelijke haakpatroon voor deze kerstballen kun je hier vinden. Varieer met allerlei bonte kleuren voor een té gekke kerstboom. En je haakt meteen al je restjes op.

3: Een gehaakte kerststal voor in je kerstboom

Deze fantastische kerstballen zijn ontworpen door Marjan van der Leer. Deze gehaakte kerstbal mag vast ook bij jou in de kerstboom pronken.

4. Gehaakte kerstman en zijn kerstvriendjes

Geweldig zijn deze kerstman-kerstballen en zijn kerstvriendjes. Het engelstalige haakpatroon is van Rnata en is te koop via Etsy

5: De liefste kerstballen

Zo lief, deze acht verschillende gehaakte kerstballen bij elkaar! Haak ze in je favoriete kleur en versier je hele boom ermee! De engelstalige haakpatronen zijn te koop via de Etsy van Cutiemestore, hier en hier

Op zoek naar nóg meer leuke haakpatronen voor de kerst? Ik schreef er al eerder een blog over https://haakverslaafd.nl/7-gratis-snelle-kerst-haakpatronen/

Welke kerstballen ga jij haken? Wil jij dit jaar ook gehaakte kerstballen in de boom hebben? Begin dan snel! En pas op het is verslavend!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Kerstballen haken? De 5 leukste haakpatronen op een rij!”

  1. […] kerst zonder kerstballen? Houd jij meer van traditionele kerstballen in de kerstboom. Dan zijn deze gehaakte kerstballen echt wat voor jou! Wissel af met kleur en versiering en jij hebt je eigen unieke kerstballen! Leuk […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *