kleurwisselingen in je haakwerk

Leer hoe je kleuren naadloos kunt wisselen bij het haken

Wil jij ook gestreepte amigurumi’s haken of haak je graag projecten met strepen? Haakwerk zonder opvallende naden of overgangen tussen kleuren? Leer dan hoe je onzichtbare kleurwisselingen kunt maken bij het haken. In dit artikel vind je handige tips en een stap-voor-stap handleiding voor het maken van onzichtbare kleurwisselingen bij verschillende haakprojecten.

Kleurwissel bij het haken van amigurumi

Bij het haken van amigurumi, knuffels met veel strepen of kleurveranderingen, zijn kleurwissels onvermijdelijk. Maar het kan lastig zijn om de wisselingen onzichtbaar te maken en het haakwerk er mooi uit te laten zien. Gelukkig zijn er verschillende technieken voor het verbergen van kleurwissels bij amigurumi. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de kleurwissel te plaatsen aan de binnenkant van het werk, of om de wissel te maskeren met een stukje vilt of een andere versiering. Met deze technieken kun je zelfs de meest kleurrijke amigurumi haken met onzichtbare kleurwissels.

Onzichtbare kleurwisselingen kunnen een effectieve manier zijn om een glad en professioneel uitziend haakwerk te creëren zonder opvallende naden of overgangen tussen kleuren. Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding voor het maken van onzichtbare kleurwisselingen in je haakwerk.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met haken, kies je de kleuren die je wilt gebruiken voor het haakproject. Houd er rekening mee dat de kleur die je verandert aan het einde van een toer, niet zichtbaar zal zijn op de achterkant van het werk. Zorg ervoor dat je het juiste garen en de juiste haaknaalden hebt voor je project.

Stap 2: Kleurwissel aan het einde van een toer

Om een onzichtbare kleurwissel aan het einde van een toer te maken, voer je de laatste steek van de vorige toer uit met de huidige kleur, maar maak je de steek niet helemaal af. Laat de laatste 2 steken op je haaknaald staan. Neem de nieuwe kleur garen en haak de rest van de steek af. Laat het oude garen vallen en gebruik de nieuwe kleur garen om verder te gaan met de toer. Herhaal deze stappen elke keer als je de kleur wilt veranderen. Onthoud dat het even oefening vraagt om een glad en onzichtbaar resultaat te krijgen, dus wees niet teleurgesteld als het in het begin nog niet helemaal naar wens gaat. Blijf oefenen en je zult snel verbetering zien!

Stap 3: Onzichtbaar kleur wisselen in een ronde met stokjes

Bij veel haakwerk zie je waar de wisselingen van kleur zijn. Gelukkig zijn er

Bij veel haakwerk zie je waar de wisselingen van kleur zijn. Gelukkig zijn er handige tips van Karin aan de Haak voor het onzichtbaar wisselen van kleur in een rondje met stokjes. Het rondje komt er dan zo uit te zien.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *