kraamcadeau haken

Kraamcadeau haken? Dit zijn de leukste cadeaus!

2 weken geleden is ons kleine nichtje Julie geboren! Wat een feest zo’n klein nichtje erbij! Traditiegetrouw naaide ik een vlaggenlijntje met naam in de kleur van haar kamertje. Een leuk en persoonlijk cadeau. Maar natuurlijk wilde ik er als haakverslaafde tante ook nog een kraamcadeau haken.

Omdat ik niet de enige haakverslaafde in de familie ben wilde ik wel iets anders haken. Daarom ben ik op zoek gegaan en heb heel wat leuke gehaakte kraamcadeautjes gevonden! Dit zijn de leukste gehaakte kraamcadeaus!

Kraamcadeau haken

Als je op zoek bent naar een persoonlijk en uniek kraamcadeau, overweeg dan om zelf iets te haken. Er zijn talloze mogelijkheden voor het haken van schattige en praktische kraamcadeaus, zoals dekentjes, mutsjes, knuffels en zelfs kleding. Een gehaakt kraamcadeau is niet alleen een persoonlijk en liefdevol geschenk, maar ook nog eens duurzaam en praktisch. Bovendien kun je het cadeau aanpassen aan de smaak en voorkeuren van de ouders, en het in de gewenste kleuren en materialen maken.

Haak een babydekentje

Als je weet wat de ouders mooi vinden en de kleur van de babykamer weet is een mooi babydekentje een erg mooi kraamcadeau. Een kleiner dekentje om de kleintjes lekker warm te houden in de box, kinderwagen of maxicosy worden natuurlijk met veel plezier gebruikt.

Ik schreef eerder al eens een blog waar je op moet letten bij het haken van een babydekentje. Dit patroon blijft favoriet voor een babydekentje. Schattige hartjes doen het altijd goed! Het gratis haakpatroon voor dit babydekentje vind je hier.

Natuurlijk weet je nooit precies wanneer de baby geboren wordt. Dus begin op tijd met het haken van een babydekentje!

Kraamcadeau tip #2; Naamslinger haken

Ik koos ervoor om een naamslinger te naaien. Voor de twee grote zussen van Julie had ik eerder ook gedaan en vond het mooi om deze traditie in ere te houden. Maar je kunt een naamslinger natuurlijk ook prima haken!

Haak een aantal vlaggetjes van de naam van de kleine. Als je deze nog niet weet kun je er natuurlijk een paar meer haken en later als leeg vlaggetje voor en na de naam aan de slinger toevoegen. Je kunt de naamslinger van driehoekige of vierkanten Granny Squares haken. Knip de letters vervolgens uit een vrolijk stofje of uit gekleurd vilt en naai die op de slinger.

Een echt warm welkom voor de kleine en leuk om aan de muur of voor het raam te hangen.

Het makkelijke haakpatroon van deze mooie vlaggetjes en een sjabloon voor de letters vond ik hier

Kraamcadeau tip #3: Haak een knuffel

Ben jij verslaafd aan knuffels haken? Dan had je deze cadeautip waarschijnlijk niet nodig 😉 Een gehaakte knuffel is én leuk om te maken en om te geven. Er zijn heel veel leuke haakboekjes en websites waar je haakpatronen kunt vinden.

Persoonlijk zou ik sowieso kiezen voor haakkatoen. Acryl pluist daarvoor teveel. Daarnaast kun je de knuffel het beste vullen met goede synthetische vulling, zoals de panda vulling. Die kun je gewoon wassen en is anti allergisch. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een piepertje of rammeldoosje in de knuffel te doen.

Ik haakte deze schattige konijn. Ik gebruikte hiervoor het haakpatroon van Moon’s Haaksels. Dit patroon stond op de facebookpagina van de Gretige haakster.

Kraamcadeau tip #4: Haak een wagenspanner of muziekmobiel

In het begin kunnen babytjes natuurlijk nog niet zoveel zien en spelen. Maar na een paar weken beginnen ze al om zich heen te kijken en wat later ook echt te grijpen naar dingetjes. Daarom is een wagenspanner of een muziekmobiel ook altijd een leuk cadeau. Je kunt ze nu zelfs gewoon ook zelf haken. Een muziekdoosje, wat kralen en garen en je hebt zo een mooi kraamcadeau gehaakt.

In dit Bookazine staan 11 muziekmobielen en 11 wagenspanners. Dus keuze genoeg en je kunt natuurlijk onbeperkt combineren!

Kraamcadeau tip #5: Haak een kraammand

Het kan natuurlijk ook zijn dat jij zelf liever iets nuttigs cadeau geeft zoals een luiertaart of verzorgingsproducten. Deze kun je dan natuurlijk ook in een gehaakte mand cadeau geven! Deze stoere mand met leren handvaten kun je gewoon haken met dit gratis haakpatroon

Zie jij het nu niet zo zitten om een kraamcadeau te haken of heeft de aanstaande moeder duidelijk aangegeven ‘dat handwerk’ niets aan te vinden? Dan is een kraamcadeau haken misschien niet zo’n goed idee. Uiteindelijk gaat er veel tijd inzitten en je hoopt natuurlijk dat de ontvanger jouw werk ook kan waarderen.

Nu ben ik benieuwd! Ga jij een kraamcadeau haken? En welk cadeau is jouw favoriet?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *