Meer tijd om te haken? Met déze tips lukt het!

Hoe kan het dat jij zoveel tijd hebt om te haken? Dat lukt mij nooit, daar heb ik echt geen tijd voor! Heb jij het gevoel dat je tijd tekort komt? Dat je niet aan het haken toekomt? Ik heb een paar handige tips voor jou! Zo houd je meer tijd over om te haken.

Onze kinderen zijn al wat ouder, binnenkort hebben we 2 tieners in huis. Dat maakt het natuurlijk wel wat makkelijk, want ze doen natuurlijk bijna alles zelf en het liefst zónder mama. Ik werk 24 uur voor een werkgever, maar vanuit huis. Daardoor heb ik geen reistijd van en naar het werk.

Ik maak graag tijd om te gaan haken. Het helpt mij ontspannen en mijn gedachten te verzetten.

Tip 1: Sta op tijd op en stop met snoozen. Ik heb sowieso een hekel aan haasten. Daarom sta ik ’s ochtends graag op tijd op. En hoewel het zo lekker lijkt om dan die wekker nog even te snoozen, doe het niet. Snoozen kost namelijk heel veel tijd. Bovendien maakt het jezelf alleen maar moeilijker om op te staan. Sta je op tijd op, dan heb je rustig de tijd om je klaar te maken en te ontbijten. Zodra de schooltassen zijn ingepakt en als het ontbijt op is mag hier de TV nog even aan. Dat geeft mij de tijd om mijn haakwerkje weer even op te pakken voordat we naar school gaan en de hond gaan uitlaten.

Tip 2: Vrouwen kunnen heel goed multitasken. Ik kan ’s avonds niet gewoon TV kijken, ik moet ondertussen met mijn handen bezig zijn. Dus ook al kijken we ’s avonds een leuke serie of film, ik ben aan het haken. Natuurlijk haak ik dan geen ingewikkelde patronen, maar eentje die makkelijk te volgen is. Tenzij we een zweedse serie kijken, dan moet je écht even opletten en de ondertiteling lezen 😉

Tip 3: Zet je laptop, tablet uit en leg je telefoon aan de kant. Het is en blijft toch een groot aantrekkingskracht hebben om nog even op dat schermpje te kijken. En voor je het weet is er weer een uur voorbij zonder dat je iets gehaakt hebt.

Tip 4: Zeg eens nee. Het klinkt onaardig, ik weet het. Maar hoe vaak zeg jij automatisch ja op een verzoek, terwijl je dat extra tijd kost? En al helemaal als het een klusje is waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. (Jij bent toch zo handig op de naaimachine? Zou je voor mij die broek korter willen maken?) Maar als je altijd ja zegt, weten mensen dit, en zullen ze steeds vaker wat aan je vragen. In plaats van ja tegen anderen zeggen, zeg je ja tegen meer tijd om te haken.

Tip 5: Bestel je wekelijkse boodschappen online. Ik ben helemaal om! Eerst kon het boodschappen laten bezorgen hier nog niet. Maar sinds een half jaar heb ik het ontdekt. Van tevoren maak ik een boodschappenlijstje wat we de hele week kunnen eten en dan bestel ik de boodschappen online, heel handig. Het kost misschien wat meer, maar je hebt vaak wel aanbiedingen waardoor het bezorgen toch gratis is. Het is handig en scheelt zoveel tijd (en geld :-)). Ik hoef nu niet meer naar een plaats verderop te rijden, de auto te parkeren én kom ik niet meer in verleiding om dingen te kopen die ik niet nodig heb.

Tip 6: Kook minder vaak. Nu bedoel ik natuurlijk niet dat je elke dag op thuisbezorgd wat moet gaan bestellen. Maar als je bij tip 5 een goede planning hebt gemaakt, hoef je niet meer te bedenken wat je zult eten. Dat scheelt dus veel tijd. En zo maak ik een extra grote pan macaroni of boerenkool. Om die avond van te eten en de andere helft voor de vriezer. Zo win ik weer wat tijd om te haken!

Tip 7: Structuur en plannen. Een paar jaar geleden zijn wij gaan ontspullen. Daardoor is er ruimte in ons huis en hoofd gekomen. Alles heeft een vaste plaats en dat scheelt! Het klinkt misschien wat saai, maar als je weet waar iets ligt, hoef je nooit te zoeken. De slaapkamers zijn minimalistisch en dus snel opgeruimd en ook in de woonkamer hebben we maar weinig ’tutte-me-rul-spul’ dus afstoffen en opruimen is snel klaar. Elke dag doe ik iets in het huishouden en zo blijft het bij. Geen reistijd van en naar het werk, scheelt zo’n uur per dag dat ik nu aan het huishouden kan besteden.

Tip 8: Ga haken in het openbaar. Ik schreef er hier al eerder over. Ik haak ook gewoon in het openbaar. In de auto, wachtend tot kind klaar is met volleybaltraining, in een ballenbak (als we daar weer heen kunnen). En ook dat scheelt echt!

Heb jij wat aan mijn tips gehad? Of heb je nog andere goede tips die je met anderen wilt delen? Ik hoor ze graag! Laat hieronder een reactie achter.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *