Spelletjes middag op school; 5x de leukste spelletjes

Met een puber én bijna puber in huis is hier vaak ‘discussie’ over schermtijd. Als je ze hun gang laat gaan zitten ze het liefst, tot vervelends toe, de hele dag op hun Nintendo Switch te gamen. Toch proberen we ook af en toe eens een gewoon bordspelletje te spelen. Inmiddels hebben we er al heel wat gezelschapsspelletjes verzameld en laat ik jou weten wat wij de 5 leukste spelletjes vinden.

‘Vroeger’ (poeh, wat klinkt dit oud :-)) speelde ik het liefst een bordspelletje wat zo lang mogelijk duurde. Zo kan ik wel een hele middag monopoly spelen. Tegenwoordig speel ik het liefst een spelletje wat even zo tussendoor kan. Er moet immers nog zoveel andere dingen even gebeuren. Bijvoorbeeld nog even na het eten en voor het slapen gaan.

Op school was er vanmiddag een spelletjes middag. Iedereen mag een spelletje meenemen van huis en de papa’s, mama’s of opa’s en oma’s waren uitgenodigd om gezellig een spelletje mee te spelen. Ontzettend gezellig en een leuke afsluiting van deze rommelige schoolweek. Daarom dook onze jongste de spelletjeskast in en koos deze spelletjes om mee te nemen naar school.

Dit vinden wij de leukste spelletjes

Keer op Keer van 999 games

Dobbel- en puzzelspel voor het hele gezin! Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijkgekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen. Maak steeds de juiste keuze en probeer de door de andere spelers gewenste combinatie weg te nemen. Je keuzemogelijkheden stijgen als je je speelveld verstandig uitbreidt. Naast punten voor complete kolommen krijg je ook een bonus als je alle vakjes van 1 kleur hebt aangekruist. Het spel is afgelopen als een speler 2 complete kleuren heeft aangekruist. Wie heeft de meeste punten?

Speelduur: ongeveer 20 minuten

Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp! Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts!

Speelduur: ongeveer 15 minuten

Troef de eerder gespeelde kaart met een kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Maar let goed op de actiekaarten en hou het bluffen van de tegenstander in de gaten!

Het kaartspel UNO lijkt sprekend op het kaartspel Pesten. Nu hebben de kaarten alleen cijfers van 0 tot 9 en zijn er speciale (pest)kaarten. De speler die als eerste zijn kaarten wegspeelt wint het spel.

Wie kent het niet? Maar het blijft een leuk spelletje. Én het is ook nog eens goed om een aantal tafels te leren en te rekenen.

En mocht je nu even niet meer weten hoe het ook al weer zat, de puntentelling staat duidelijk uitgelegd op ieder vel van het scoreblok/scorekaart.

Het doel van het spel is om als eerste je kaartenstapen leeg te maken (een kleine stapel voor een snel spelletje of een hogere voor langer spelplezier), maar dit klinkt makkelijker dan het is.

Skip Bo is leuk voor kinderen en voor volwassenen! Het is leuk om met zijn 2en te spelen maar ook met het hele gezin is dit spel erg leuk.

Wat vind jij een leuk spelletje om te spelen?

In dit blog maak ik gebruik van affiliate linkjes. Als jij dan iets bestelt via één van die linkjes, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Het kost jou niets extra’s!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *