haken op vakantie

Haken op vakantie; 5 tips

In mei vierden wij onze heerlijke meivakantie op camping Beach Garden aan de middellandse zee en nam ik natuurlijk wat te haken mee op vakantie. Ga jij dit jaar ook het zonnige zuiden opzoeken? Of met de caravan op een mooie bosrijke camping op de Veluwe staan? Één ding is voor mij zeker; vakantie betekent meer tijd om te haken!

Vier jij je vakantie ergens anders dan in Playa del Tuinis en ben je ook haakverslaafd dan wil jij vast ook wat te haken meenemen op vakantie. Het is dan wel handig om van te voren alvast te bedenken wat je wilt gaan maken en wat je daarvoor gaat meenemen. Mijn ervaring is dat je bijvoorbeeld in het zonnige zuiden heel erg goed moet zoeken om een handwerkwinkeltje te vinden. Dus wil jij relaxed kunnen haken op vakantie, denk dan aan de volgende tips:

Haaktas voor de vakantie

Tip 1; Start je project thuis en pak het in

Wat ga je haken en wat heb je daarvoor nodig? Of je nu met de auto of vliegtuig op vakantie gaat is het een goed idee om het project thuis te beginnen en daarna je haakwerk, garen, haaknaald wat je verder nog nodig hebt in een tas te stoppen. Een afsluitbare tas is een aanrader als je wil voorkomen dat je bolletjes garen door de achterbak van de auto slingeren.

Zo bedacht ik eens op dag van vertrek dat ik wel dat nieuwe patroon kon gaan proberen te haken. Uiteindelijk alle bolletjes uitgezocht en in een tas gepropt. Eenmaal op vakantie bleek dat ik niet de juiste haaknaald meehad voor dat specifieke garen en natuurlijk geen handwerkwinkel in de buurt van de camping te vinden.

Als je een koffer in pakt is de ruimte beperkt. Tenzij je aparte koffer voor je garen wilt meenemen kies je bij een vliegvakantie niet om een hele deken te gaan haken. Garen is misschien niet heel zwaar, maar neemt wel veel ruimte in. Je zou het probleem kunnen oplossen door kleine vacuümzakken te gebruiken. Let er dan wel op hoe je het lucht eruit moet krijgen. Met een stofzuiger werkt wel voor de heenreis, maar als je op locatie geen stofzuiger hebt en je haakwerk niet in het hotel wilt achterlaten, moet je maar snel bevriend raken met het schoonmaakpersoneel, zodat je hun stofzuiger op de laatste ochtend kunt lenen 🙂

Tip 2; Plan je garen

Houdt je graag vast aan een bepaald merk garen of ben je met een speciaal garen bezig zorg dan wel dat je genoeg meeneemt! Niets is zo vervelend als je lekker in de haak flow zit dat je je project niet kunt afmaken omdat je niet genoeg garen hebt. En geloof mij aan die mooie gezellige boulevard in Kroatië is geen haakwinkel zoals in Nederland te vinden.

Heb je een een mooie streng hand geverfde wol gekocht voor die omslagdoek die je altijd al wilde maken, zorg dan dat je er thuis al een cake of bol van gemaakt hebt.

Tip 3; Vergeet je patroon niet mee te nemen op vakantie!

Onthoud je patroon! Print het uit of zorg ervoor dat het gedownload op je smartphone of tablet staat. Ook als je het patroon wel uit je hoofd denkt te weten is het handig om het patroon toch op één of andere manier mee te nemen.

Tip 4; Neem genoeg mee

Als je met de auto op vakantie gaat kun je waarschijnlijk meer meenemen. Je kunt dan nog wat extra haakgaren meenemen! En ben je niet snel wagenziek, laat je partner dan rijden 😉 Gaat de reis helemaal naar het zuiden kun je ook heel wat meters weghaken.

Tip 5; Vliegvakantie? Check wat je mag meenemen op vakantie

Als je op vliegvakantie gaat is het handig om eerst even te checken wat je mag meenemen in je handbagage.

Nagelknippers zijn ook een goede vervanger en snijden garen mooi af. Zelfs een houder voor tandzijde heeft een geweldig klein mesje. Check dit bij de luchtvaartmaatschappij en het land van bestemming, vooral voor buitenlandse reizen. Regels verschillen van land tot land. Alleen zij weten écht de regels wat mag en niet.

Tip 6; Geen stress!

Naast het meenemen van al je haakbenodigdheden kan het kiezen van een project ook stress opleveren. Niet doen! Vakantie is een tijd van ontspanning. Kies daarom geen haakproject wat een enorme uitdaging is. Je kunt op vakantie vaak niet ‘even’ een youtube filmpje gaan kijken hoe een steek precies moet als je deze nog niet helemaal onder de knie hebt.

Ben je net als ik een haakverslaafde, wil jij vast ook op vakantie gewoon haken. Sommige mensen schamen zich om in het openbaar te haken, maar mijn ervaring is alleen maar positief. Mensen waren nieuwsgierig naar wat ik aan het doen was en ik hoorde over enkele leuke haakprojecten waar andere haaksters aan werkten.

Dus als je ruimte in je koffer hebt, waag dan de sprong en neem je haaknaald en garen mee!

Fijne haakvakantie!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *