Je bekijkt nu Van passie naar winst: haakwerk verkopen op braderieën en markten

Van passie naar winst: haakwerk verkopen op braderieën en markten

 • Berichtcategorie:blog
 • Bericht reacties:0 Reacties
 • Leestijd:10 minuten gelezen

Als je een gepassioneerde haakster bent en je graag wat extra geld wilt verdienen, dan is het verkopen van jouw haakwerk op braderieën en markten misschien iets voor jou. In deze gids vind je alle informatie die je nodig hebt om van start te gaan.

Kies de juiste braderieën en markten

Als je van plan bent om haakwerk te verkopen op braderieën en markten, is het belangrijk om de juiste evenementen te kiezen. Natuurlijk kijk je naar de locatie, datum, grootte en thema van de evenementen. Je kiest degene die het beste bij jou en jouw haakwerk passen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het selecteren van de juiste braderieën en markten:

 1. Zoek naar evenementen die aansluiten bij jouw doelgroep. Denk goed na over wie jouw doelgroep is en zoek evenementen die daarop aansluiten. Ga bijvoorbeeld naar evenementen in de buurt van toeristische attracties als je je op vakantiegangers richt.
 2. Kijk naar de grootte van het evenement. Hoe groter het evenement, hoe meer potentiële klanten er zullen zijn. Houd er echter rekening mee dat grote evenementen ook meer concurrentie hebben en hogere kosten voor deelname.
 3. Bekijk het type evenement. Sommige braderieën en markten hebben een specifiek thema of doel, zoals een kerstmarkt of een biologische markt. Kies evenementen die aansluiten bij jouw haakwerk en expertise.
 4. Controleer de kosten. Deelnamekosten kunnen sterk variëren tussen verschillende braderieën en markten. Check of de kosten passen bij jouw budget en zorg ervoor dat je genoeg winst maakt om de kosten te dekken.
 5. Bekijk de locatie en datum: Kies evenementen die goed bereikbaar zijn en waar veel mensen naartoe gaan. Check ook of het evenement niet samenvalt met andere grote evenementen in de omgeving.

Door deze tips te volgen, kun je de juiste braderieën en markten kiezen om je haakwerk te verkopen en zo de meeste kans maken op succes.

Maak een aantrekkelijke stand

Een aantrekkelijke stand is van groot belang bij het verkopen van haakwerk op braderieën en markten. Zorg voor een mooie presentatie van jouw haakwerk en maak gebruik van kleurrijke banners en decoraties om de aandacht van bezoekers te trekken. Hier zijn enkele tips om jouw stand eruit te laten springen:

 1. Creëer een uitnodigende sfeer. Zorg ervoor dat jouw stand eruit springt door een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren. Gebruik bijvoorbeeld kleurrijke stoffen, bloemen en decoraties die aansluiten bij jouw haakwerk en de doelgroep.
 2. Laat je haakwerk spreken. Laat jouw haakwerk in de spotlight staan door het goed te presenteren. Gebruik bijvoorbeeld verlichting om jouw haakwerk te laten opvallen. Hang enkele grote haakwerk-items op zodat mensen er niet omheen kunnen.
 3. Maak gebruik van hoogte. Gebruik verschillende hoogtes om je haakwerk te presenteren. Zo trek je de aandacht en zorg je ervoor dat jouw stand eruit springt tussen alle andere kraampjes.
 4. Geef mensen de ruimte. Zorg voor voldoende ruimte op jouw kraam. Je wilt niet dat jouw potentiele klant bang is van alles om te stoten. Zo kunnen mensen gemakkelijk bij jouw haakwerk kunnen komen en rustig kunnen bekijken wat je te bieden hebt.
 5. Maak het persoonlijk. Laat zien wie je bent en waarom je haakwerk verkoopt. Maak bijvoorbeeld een bord met informatie over jouw haakwerk, zodat mensen een idee krijgen van wie je bent en wat je doet.
 6. Bied verschillende prijspunten aan. Zorg ervoor dat je haakwerk in verschillende prijsklassen aanbiedt, zodat er voor iedereen wat wils is. Vergeet niet dat mensen vaak impulsief kopen op braderieën en markten, dus bied ook enkele goedkopere opties aan.

Door deze tips toe te passen, maak je jouw stand aantrekkelijk en zorg je ervoor dat jouw haakwerk opvalt tussen alle andere kraampjes op de braderie of markt.

Wees voorbereid

Als je van plan bent om haakwerk te verkopen op braderieën en markten, is een goede voorbereiding essentieel. Zorg ervoor dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt. Denk aan een tafel (als je geen marktkraam hebt gehuurd), stoelen, tent, en voldoende voorraad van jouw haakwerk. Vergeet niet om een mobiele pinapparaat mee te nemen, zodat klanten gemakkelijk bij jou kunnen betalen. Hier zijn enkele tips om je goed voor te bereiden:

 1. Maak een checklist. Maak een checklist van alles wat je nodig hebt, zoals haakwerk, prijskaartjes, verlichting, decoratie, tafels en stoelen, enzovoort. Zo voorkom je dat je iets vergeet en kun je alles op tijd verzamelen en inpakken.
 2. Maak een plan van aanpak. Maak een plan van aanpak voor het opzetten van jouw kraam op de braderie of markt. Bedenk bijvoorbeeld hoe je jouw haakwerk wilt presenteren en hoe je de kraam wilt decoreren.
 3. Zorg voor voldoende voorraad. Zorg ervoor dat je voldoende voorraad hebt van jouw haakwerk. Je weet natuurlijk nooit van te voren hoeveel je zult gaan verkopen. Maar je wilt ook niet zonder komen te zitten op de braderie of markt. Houd ook rekening met de verwachte drukte en verkoop.
 4. Denk aan de prijsstelling. Bepaal van tevoren jouw prijzen en zorg dat je verschillende prijspunten aanbiedt. Bepaal ook van tevoren of je bijvoorbeeld korting geeft bij aankoop van meerdere items.
 5. Neem een kasregister mee. Neem een mooi notitieboekje mee om al jouw betalingen bij te houden.
 6. Check het weer. Check de weersverwachtingen en pas jouw voorbereidingen hierop aan. Zorg bijvoorbeeld voor regenbescherming als er regen voorspeld is of zorg voor zonnebrandcrème en water als het warm weer wordt.
 7. Neem voldoende pauzes. Zorg ervoor dat je voldoende pauzes neemt tijdens de dag om even uit te rusten en te eten. Vergeet niet om voldoende water en snacks mee te nemen.

Door je goed voor te bereiden, kun je stress voorkomen. Een marktdag moet óók gewoon leuk en gezellig zijn. Als je goed voorbereid bent, ben je klaar om jouw haakwerk te verkopen op braderieën en markten.

Maak jouw haakwerk aantrekkelijk

Maak jouw haakwerk aantrekkelijk voor klanten door het op een mooie manier te presenteren. Je kunt dit doen door met verschillende hoogtes te werken. Gebruik aantrekkelijke labels en prijzen die je aan je haakwerk hangt. Biedt verschillende maten, kleuren en stijlen aan om een breed publiek aan te trekken.

Als je haakwerk verkoopt op braderieën en markten, is het belangrijk dat je jouw producten op een aantrekkelijke manier presenteert. Hier zijn enkele tips om jouw haakwerk er op zijn best uit te laten zien:

 1. Kies aantrekkelijke kleuren. Kies kleuren die bij elkaar passen en er aantrekkelijk uitzien. Gebruik kleurrijke garens om jouw haakwerk levendiger te maken.
 2. Zorg voor een aantrekkelijke presentatie. Zorg dat jouw haakwerk goed zichtbaar is en niet verloren gaat in de massa. Gebruik bijvoorbeeld verlichting om jouw producten te accentueren.
 3. Laat zien hoe je jouw producten gebruikt. Gebruik modellen of poppen om jouw haakwerk in gebruik te laten zien. Zo kunnen klanten zich beter voorstellen hoe het eruit zal zien.
 4. Maak gebruik van accessoires. Gebruik accessoires zoals manden, kussens, of andere decoratieve items om jouw haakwerk op een aantrekkelijke manier te presenteren.
 5. Maak gebruik van labels en prijskaartjes. Gebruik labels en prijskaartjes om jouw haakwerk te labelen en de prijs te tonen. Zorg dat deze labels passen bij de stijl van jouw haakwerk en kraam.
 6. Zorg voor een goede afwerking. Zorg dat jouw haakwerk netjes is afgewerkt. Werk losse draadjes weg en zorg dat de steken er netjes uitzien.
 7. Maak gebruik van verschillende patronen. Gebruik verschillende haakpatronen om jouw haakwerk op een aantrekkelijke manier te presenteren. Experimenteer met verschillende texturen en afwerkingen.
 8. Bied verschillende producten aan. Bied verschillende soorten haakwerk aan, zodat klanten een ruime keuze hebben. Bied bijvoorbeeld sjaals, mutsen, tassen, enzovoort aan.

Door gebruik te maken van deze tips, kun je jouw haakwerk op een aantrekkelijke manier presenteren en zo de verkoop stimuleren.

Wees sociaal en vriendelijk

Maak een praatje met jouw klanten en wees vriendelijk en behulpzaam. Geef advies over welk haakwerk het beste bij hen past en biedt eventueel zelfs aan om op maat te maken.

Maak gebruik van social media

Maak gebruik van social media om jouw haakwerk te promoten. Heb jij een eigen Facebook of Instagram pagina? Hier kun je jouw klanten laten weten waar en wanneer je jouw haakwerk verkoopt. Maak gebruik van hashtags en tag de evenementen waar je zult verkopen om meer zichtbaarheid te krijgen.

Door deze tips te volgen, ben je goed op weg om jouw haakwerk succesvol te verkopen op braderieën en markten. Vergeet niet om te blijven leren en experimenteren om jouw bedrijf te laten groeien en bloeien. Veel succes!

Geef een reactie