verkopen via etsy

Begin vandaag nog met verkopen via Etsy

Klaar om je creatieve creaties te delen met de wereld? Maar, geen zin om je zuurverdiende euro’s of kostbare tijd te verspillen aan het opzetten van een eigen website? Maak je geen zorgen, we hebben de perfecte oplossing voor je – Verkopen via Etsy! In deze handige gids geven we je alle ins en outs over het starten van je eigen Etsy-shop, het bepalen van je verkoopprijzen, het inzichtelijk krijgen van je kosten en super handige tips om je verkoop te boosten.

Etsy: jouw online marktplaats

Etsy is jouw nieuwe beste vriend! Een webshop met internationale allure waar je in een handomdraai je eigen winkeltje opent. Of je nu een Nederlandse of internationale doelgroep wilt bereiken, Etsy laat je volledig vrij in de talen die je wilt aanbieden. Ideaal, toch? Plus, je kunt bij elk product een Engelse beschrijving toevoegen voor alle internationale klanten die het Nederlands niet machtig zijn.

Nog meer redenen nodig om te beginnen met verkopen via Etsy? Deze online marktplaats barst van de creatieve ondernemers en heeft gigantisch veel voordelen. Een enorme klantenbasis, een super gebruiksvriendelijke interface, en de kosten voor het openen van een winkel zijn een peulenschil. Check deze tips en tricks om je handgemaakte goodies te verkopen op Etsy:

 1. Geef je winkel een catchy naam. Laat je creativiteit los en bedenk een naam die mensen makkelijk onthouden.
 2. Creëer een professioneel profiel. Beschrijf wie je bent en wat je doet, en zorg voor een aantrekkelijke banner en profielfoto.
 3. Presenteer je producten met scherpe foto’s. Zorg dat je klanten precies weten wat ze kunnen verwachten.
 4. Bepaal eerlijke prijzen. Neem de kosten van materialen, arbeid en verzending mee in je berekeningen.
 5. Gebruik social media om je winkel te promoten. Deel foto’s van je producten en nieuwtjes op Facebook, Instagram en Pinterest.
 6. Communiceer proactief met je klanten. Beantwoord vragen snel en beleefd en bied uitstekende klantenservice.

Prijzen bepalen, hoe doe je dat?

Het kan knap lastig zijn om de juiste prijs voor je handgemaakte producten te bepalen. Hieronder vind je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Kosten van de materialen
 • Verkoopkosten, zoals Etsy-kosten
 • Uurloon
 • Marktprijzen
 • Verzendkosten

Kostenberekening

Bereken de kosten van het garen en andere materialen die je hebt gebruikt voor je creatie. Daarnaast moet je rekening houden met de listing fee van Etsy, een bedrag van $0,20 per item, plus 3,5% van de verkoopprijs.

Uurloon

Bereken hoeveel tijd je hebt besteed aan het maken van het product, inclusief het kopen van het materiaal, het maken van foto’s en het inpakken en versturen van het product. Stel je uurloon vast en verreken dit in de verkoopprijs. Vergeet niet dat als je van je hobby je beroep wilt maken, je een eerlijk uurtarief moet vragen.

Marktprijzen

Bekijk welke prijzen anderen vragen voor vergelijkbare producten op Etsy. Verkoop je producten niet te goedkoop, dit kan de waarde van jouw producten verminderen.

Verzendkosten

Vergeet niet de verzendkosten en verpakkingskosten in je verkoopprijs te verwerken.

Dus, als je klaar bent om je handgemaakte producten te verkopen, overweeg dan Etsy. Hou bij het bepalen van de verkoopprijs rekening met de kosten, je uurloon, marktprijzen en verzendkosten. En onthoud: het is jouw shop, jouw regels!

Dus wat houd je tegen? Start je Etsy-winkel vandaag nog en laat de wereld genieten van jouw prachtige, handgemaakte producten. Veel succes, we geloven in je!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *