Je bekijkt nu Begin vandaag nog met verkopen via Etsy

Begin vandaag nog met verkopen via Etsy

 • Berichtcategorie:blog
 • Bericht reacties:0 Reacties
 • Leestijd:6 minuten gelezen

Als creatieveling denk je misschien weleens na over het verkopen van jouw zelfgemaakte producten. Maar hoe pak je dit goed aan zonder veel kosten te maken of urenlang te besteden aan het bijwerken van een website en het promoten van je producten? Een goed alternatief is het verkopen van jouw handgemaakte producten via Etsy. In deze gids leer je alles wat je moet weten over verkopen via Etsy, inclusief het bepalen van verkoopprijzen, kostprijsberekening en tips om je verkoop te optimaliseren.

Wat is Etsy?

Etsy is een internationale webshop waar je eenvoudig jouw eigen winkeltje kunt openen. Je kunt zelf bepalen in welke talen je jouw producten wilt aanbieden. Hierdoor kun je niet alleen een Nederlands publiek bereiken, maar ook een groter internationaal publiek. Bij elk product kun je ook een Engelse tekst plaatsen voor mensen die geen Nederlands spreken.

Etsy is een populaire online marktplaats voor creatieve ondernemers. Het platform biedt veel voordelen, zoals een grote klantenbasis, een eenvoudig te gebruiken interface en lage kosten voor het openen van een winkel. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het verkopen van je handgemaakte producten op Etsy:

 1. Kies een aantrekkelijke naam voor je winkel. De naam van je winkel moet aantrekkelijk en gemakkelijk te onthouden zijn.
 2. Maak een professioneel ogend profiel aan. Dit omvat een duidelijke beschrijving van wie je bent en wat je aanbiedt, evenals een aantrekkelijke banner en profielfoto.
 3. Maak duidelijke, professionele foto’s van je producten. Het is belangrijk om je producten op de best mogelijke manier te presenteren, zodat klanten een goed idee krijgen van wat ze kunnen verwachten.
 4. Stel redelijke prijzen vast voor je producten. Overweeg de kosten van materialen, arbeid en verzending bij het bepalen van de prijzen.
 5. Promoot je winkel via sociale media. Deel foto’s van je producten en updates over nieuwe items die je aanbiedt op platforms zoals Facebook, Instagram en Pinterest.
 6. Wees proactief in het communiceren met klanten. Beantwoord vragen snel en beleefd en bied goede klantenservice om positieve feedback en herhaalde klanten te krijgen.

Bepaal je verkoopprijs

Het bepalen van de juiste verkoopprijs voor handgemaakte producten is lastig, maar hier zijn een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden:

 1. Kostprijs van het materiaal
 2. Verkoopkosten, zoals Etsy-kosten
 3. Uurloon
 4. Marktprijzen
 5. Verzendkosten

Kostprijs

Een van de moeilijkste aspecten bij het verkopen van handgemaakte producten is het bepalen van de verkoopprijs. Hierbij moet je rekening houden met de kostprijs van het materiaal. Bereken de prijs van het garen en andere materialen die je gebruikt hebt, zoals knopen, ritsen en stukjes vilt.

Etsy-kosten

Als je jouw producten op Etsy aanbiedt, betaal je een kleine listing fee (een klein bedrag voor het plaatsen van een artikel) $0,20 per item. Daarnaast betaal je en percentage van de verkoopprijs (3,5%) aan Etsy. Houd hier rekening mee bij het bepalen van de kostprijs.

Uurloon

Als verkoper kun je bepalen hoeveel je wilt verdienen per uur en dit verrekenen in de verkoopprijs. Bereken hoeveel tijd je kwijt bent geweest aan het maken van het product, inclusief het kopen van het materiaal, het maken van foto’s en het verpakken en versturen van het product. Bepaal vervolgens hoeveel uurloon je wilt hebben en vermenigvuldig dit met het aantal uren dat je eraan hebt gewerkt.

Wil je van het verkopen van handgemaakte producten je beroep maken, dan is het belangrijk om een redelijk uurtarief te vragen. Wanneer je te weinig verdient, kan het verkopen van handgemaakte producten al snel aanvoelen als een verplichting in plaats van een hobby.

Marktprijzen

Het is belangrijk om de marktprijzen te onderzoeken. Op Etsy kun je zien welke producten populair zijn en tegen welke prijs ze verkocht worden. Bekijk wat anderen vragen voor vergelijkbare handgemaakte producten op Etsy. Let hierbij op of er ook daadwerkelijk verkopen zijn gerealiseerd en tegen welke prijzen dit gebeurde. Houd er rekening mee dat je niet te goedkoop moet zijn, want dit kan afbreuk doen aan de waarde van jouw producten.

Verzendkosten

Vergeet niet om bij de verkoopprijs ook de verzendkosten en verpakkingskosten mee te nemen. Bepaal van tevoren hoeveel het kost om het product te verzenden en neem deze kosten mee in de berekening van de verkoopprijs.

Kortom, Etsy biedt een makkelijke oplossing voor het verkopen van handgemaakte producten. Houd bij het bepalen van de verkoopprijs rekening met de kostprijs, de verkoopkosten, je uurloon, de marktprijzen en de verzendkosten. Vergeet niet om een redelijk uurtarief te vragen als je van het verkopen van handgemaakte producten je beroep wilt maken.

Met deze tips kun je een succesvolle Etsy-winkel starten en je handgemaakte producten aan een wereldwijd publiek verkopen. Veel succes!

Geef een reactie