Wintertijd

Wist je dat de eerste keer dat we van zomer- en wintertijd wisselden tijdens de Eerste Wereldoorlog was? De Duitse regering voerde zomertijd in, omdat het praktischer en goedkoper was. Het was langer licht buiten wanneer de klok een uur vooruit werd gezet. Na de oorlog werd de zomertijd weer afgeschaft. Bijna 30 jaar later werd hij weer ingevoerd vanwege de oliecrisis, waarin het belangrijk was om energie te besparen.

Afgelopen nacht moest de klok weer verzet worden naar wintertijd. Dit is dan zo’n zondag waarop ik tóch een beetje van slag ben omdat ik én heel vroeg wakker was vanmorgen. Vanmiddag begon ik het liefst om 16 uur al aan het avondeten, omdat ik al trek had 😉

Maar wintertijd betekent natuurlijk ook heerlijk lange avonden haken, kopje thee en warme dekentjes op de bank. En met het verzetten van de klok gaan we natuurlijk weer richting kersttijd met alle gezellige lichtjes overal. Óok in onze achtertuin!

Zo zag onze tuin er in juni, net na de ‘grote tuinverbouwing’ er uit.

Afgelopen juni hebben we onze tuin helemaal laten veranderen en hebben we aan onze schutting kerstverlichting gemaakt. Deze LED kerstverlichting hebben we bij Action gekocht via de webshop. Handig omdat deze gekoppeld kan worden aan de LSC app waarop ook de andere tuinverlichting en de deurbel aan gekoppeld is.

Ondanks dat deze lampjes niet zo heel veel energie gebruiken, kost het toch weer iets. Het mooie van deze lampjes is dat je ze óf in de LSC app op een timer kunt zetten óf op de lampjes zelf. Zo voorkom je dat ze de hele dag aan staan omdat je ze vergeet uit te doen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *